Uw groene ‘woonkamer’
persoonlijk en vertrouwd, boots groen, boots belfeld, tuinontwerp, beplanting, tuinonderhoud, aanleg tuin, groenvoorzieningen, hovenier
21669
post-template-default,single,single-post,postid-21669,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.3,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Uw groene ‘woonkamer’

Boots Groenvoorzieningen geeft tuinbeleving een nieuwe dimensie

Uw groene ‘woonkamer’

Boots Groenvoorzieningen geeft tuinbeleving een nieuwe dimensie

De Nederlander gaat meer en meer van het buitenleven genieten. Zelfs als de wind nog wat fris is en de avonden kil, geven we ons – in een beschut hoekje of met behulp van terrasverwarming – over aan onze persoonlijke tuinbeleving. En met het oplopen van de temperaturen zijn we steeds langer en vaker in de tuin te vinden. Om te genieten van de zon met een glas wijn, in de schaduw een boek te lezen, bezoek te ontvangen en te eten. Daarmee is de tuin onze groene ‘woonkamer’ geworden. Boots Groenvoorzieningen uit Belfeld zorgt ervoor dat die ‘buitenkamer’ helemaal naar uw smaak is ingericht.

Met de opwaardering van de tuin tot aanvullende woon- en leefruimte – in ieder geval een aantal maanden in het jaar – is ook de aandacht voor de inrichting ervan toegenomen. Want zoals de woonkamer helemaal naar de eigen smaak wordt ingericht en van tijd tot een kleine metamorfose ondergaat, zo moet de tuin eveneens aansluiten bij onze woonwensen. Iets wat volgens Coen Boots van Boots Groenvoorzieningen geen enkel probleem is. “Net als de rest van de woning kun je de tuin een geheel eigen uitstraling geven. Met groen, maar ook door te kiezen voor specifieke bestrating en verlichting, door er wel of geen waterpartijen in te verwerken, door gebruik te maken van schuttingen, niveauverschillen en dergelijke, en zelfs door kunst in de tuin aan te brengen.”

Het aanbieden van deze totaaloplossingen is één van de specialiteiten van Boots Groenvoorzieningen. Het bedrijf kan de klant van de eerste ruwe ideeën tot de uiteindelijke uitvoering volledig adviseren en begeleiden. Niet alleen wat het groen betreft, maar ook met betrekking tot andere elementen die onderdeel kunnen uitmaken van de tuin zoals speelvoorzieningen, een beregeningsinstallatie, een zwembad, een vijver of buitenkeuken. Daarnaast kan Boots Groenvoorzieningen eveneens de coördinatie tijdens het gehele traject verzorgen. Kort gezegd, het Belfeldse bedrijf onderscheidt zich niet alleen met vakkundige groene vingers, maar ook met bekwame handen waar u alle werkzaamheden en plannen in kunt neerleggen.

Coen Boots: “Net zoals in de woning is het bij het inrichten van de tuin belangrijk dat de diverse werkzaamheden op elkaar zijn afgestemd – je kunt bijvoorbeeld pas planten als een riool of de leidingen voor een beregeningsinstallatie en verlichting zijn aangelegd. Veel mensen vinden het lastig een juiste planning te maken. Dat leggen ze dus steeds vaker bij ons neer.” Voordat met het plannen en uitwerken kan worden begonnen, is er echter eerst een ontwerp gemaakt, een ontwerp dat aansluit bij de ideeën van de klant, of, zoals Coen Boots het stelt, bij het gevoel van de klant. “Dat gevoel moeten we op de passende wijze en binnen de juiste proporties in de tuin brengen.”

Waarmee hij maar wil zeggen dat een tuinontwerp geen optelsom van elementen is, maar één geheel dat niet alleen een vertaling is van de wensen van de klant, maar ook rekening houdt met de omgeving. Daarbij speelt de kennis en ervaring van Boots Groenvoorzieningen een belangrijke rol. En zoals het groen met zorg en doordacht wordt ingedeeld, zo geldt dat tevens voor bijvoorbeeld verlichting of kunst. Ook nu weer maakt Coen Boots een vergelijking met de woonkamer. “Het kunstwerk krijgt een bepaalde plek en bij het plaatsen van de verlichting bekijken we onder andere waar de mensen ’s avonds zitten en of iemand graag een eigen leesplek in de tuin wil hebben. Op die manier krijgt iedere tuin zijn eigen beleving. En of dat nu om de complete inrichting van een grote landschappelijke tuin gaat of om het aanleggen van een kleine voortuin met alleen groen, elke opdracht voeren we nauwgezet uit. Want groot of klein, we zien elke tuin als een referentieproject.”